توضیحات
نوشتن پروپوزال مرحله مهمی در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری است. گرچه پروپوزال نویسی در درس روش تحقیق آموزش داده میشود و در این درس می آموزیم که پروپوزال یعنی چه؛ اینکه پروپوزال نویسی برای پروژه، پروپوزال کاری یا پروپوزال برای انجام پایان نامه چیست و اصلا تفاوت پروپوزال و پایان نامه چطور در نمونه پروپوزال های آماده دیده میشود، مسئله پر اهمیتی در نگارش تحقیق محسوب میشود. ما برای آماده ساختن پروپوزال هم نیاز به پیش نیازهای داریم، مقاله بیس بنیادی و پایه نیازمندیم تا یک موضوع و عنوان ارزشمند برای پروپوزال پایان نامه انتخاب کنیم، پیش پروپوزال را بنویسیم و پروپوزال پایانی را آماده کنیم.
اخیرا در وبسایت اساتید و پورتالهای دانشگاهی نمونه پروپوزال های آماده PDF و WORD جهت دانلود رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا معنی و مفهوم و مراحل نگارش و آماده سازی پروپوزال هر چه روشنتر شود. البته ممکن است این پروپوزال ها در رشته گرایش های مختلف در دسترس دانشجو قرار نگیرد؛ مثلا دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی که متغیرهایی مثل بازاریابی داخلی، استراتژی های بازرگانی خارجی یا برند و نام تجاری را به عنوان مطالعه موردی و مدل مروری تحقیق انتخاب کرده بشکل اثربخشی نمیتواند از پروپوزال رشته مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی کارایی و بهره وری بنیادی به عمل آورد.
همچنین یک پروپوزال با روش تحقیق کمی quantitative نمیتواند الگو و نمونه مناسبی برای انجام پروپوزال با روش تحقیق کیفی qualitative باشد و نیز نمونه تکمیل شده ای از پروپوزال مقطع کارشناسی ارشد نمیتواند مدل خوبی برای تکمیل و پر کردن پروپوزال رساله دکتری باشد.
و هم گفتنی است که نمونه پروپوزالی که برای دانشگاه و مثلا رشته روانشناسی یا حسابداری و یا آموزش پزشکی انجام شده نمیتواند به عنوان نمونه پروپوزال پروژه کاری و تجاری و در زمینه بیزنس بکار رود. با دانستن ریز نکات طراحی پروپوزال میتوانید مشاوران شریف خود باشید و یار شریف و طراح تحقیق و پژوهش علمی تان باشید. با این توصیف، آنچه در پایگاه دانش حاضر با آن همراه هستید، چند نمونه پروپوزال برای درس روش تحقیق رشته گرایش های مختلفی مانند مدیریت، روانشناسی، حقوق، عمران و معماری در گرایش های متعدد دانلود کنید همچنین برای پروپوزال نویسی پایانی خود میتوانید از این پروپوزال های آماده به عنوان منبع استفاده کنید.
موضوع این پروپوزال آماده عبارت است از:
انگیزه تماشای سریالهای شبکه ماهوارهای فارسی زبان جم (GEM TV) توسط زنان و واکاوی قرائت آنان از سریالها
(مطالعه موردی: زنان شهر کامیاران)
فرم پروپوزال پر شده و تکمیل شده نیمه رایگان کارشناسی ارشد و دکتری آماده برای انجام پایان نامه و درس روش تحقیق برای رشته های مختلف
علوم ارتباطات اجتماعی
سمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
با رواج گسترده تلویزیون در میان خانوادهها رفته رفته برنامههای متنوعی با محتواهای مختلف، به وجود آمد. این برنامهها رفته رفته مخاطبان اختصاصی خود را یافتند، تا جایی که امروزه بعضی برنامهها عموما زنانه یا عموما مردانه تلقی میشود. در میان انبوه برنامههای تلویزیون، سریالها به عنوان یکی از ژانرهای محبوب، مخاطبان زیادی را به خصوص از قشر زنان به خود جلب کرده است. تلویزیون به عنوان دستگاهی ایدئولوژیک از طریق این سریالها به واسطه طبیعی نشان دادن برخی کنشها و نگرشها میکوشد گفتمان خاصی را سیطره بخشد و این گفتمان را به مثابه عرف عام به مخاطبان خود معرفی کند. همانگونه که جان فیسک در «فرهنگ تلویزیون» مینویسد: «تلویزیون برنامههایی آکنده از معانی نهفته پخش میکند و میکوشد با مهار این معانی آنها را به معنایی یگانهتر و مرجحتر تبدیل کند؛ معنایی که کارکرد جهانبینی غالب را داشته باشد (محمدی؛ کریمی، ۱۳۹۰، ص ۵۰). اما این یک طرف قضیه است، چرا که مخاطبان برنامههای مختلف ممکن است با توجه به ذهنیات، طبقه اجتماعی، احساسات و غیره معنای متفاوت (و یا حتی متضادی) را از برنامههای تلویزیونی برداشت کنند. این دیدگاه، برگرفته از مکتب مطالعات فرهنگی است. در مطالعات فرهنگی بر پایه توجه به خصوصیات مخاطب که او را از بیننده صرف به خواننده هوشیار تبدیل کرده است، رسانهها دیگر تنها سرگرمکننده نیستند، بلکه گاهی به ابزاری برای مقاومت بدل میشوند (علینقیان، ۱۳۹۰، ص ۱۸۰).
رابطه مخاطبان و رسانهها همواره مد نظر محققان ارتباطات بوده است. اولین نظریههای ارائه شده در این زمینه به نظریه گلوله سحرآمیز مشهور شدند. بر این اساس پیامهای ارتباطات جمعی بر همه مخاطبان که در معرض آنها قرار میگیرند، اثرهای قوی و کم و بیش یکسان دارد (سورین، تانکارد، ۱۳۹۰: ۳۸۷). در واکنش به نظریه گلوله سحرآمیز در دهه ۱۹۴۰ الگوی دو مرحلهای ارتباط مطرح شد. الگوی دو مرحلهای را اغلب نشانهای از افول نظریه تزریقی درباره اثرات رسانههای جمعی دانستهاند. بر اساس این نظریه اطلاعات به صورت غیر مستقیم و از طریق رهبران فکری به مردم میرسد (رزاقی، ۱۳۸۱: ۱۵۷- ۱۵۸). با مطرح شدن نظریههای دیگری همچون کاشت، شکاف آگاهی و برجسته سازی دوباره الگوی تاثیرات قوی رسانهها بر مردم شکل گرفت. در حقیقت بسیاری از محققان ارتباطات بر سر این موضوع که رسانههای جمعی قدرتمندترین قصهگویان جامعه مدرناند، توافق دارند (یین، ۲۰۰۸). همزمان در این دوره بعضی از مکاتب به تاثیرات مخرب رسانهها بر مردم توجه نمودد. مکتب فرانکفورت از جمله این مکاتب بود. از نظر مکتب فرانکفورت مخاطب رسانهای قدرتی نداشت و همچون مومی در دست صنعت فرهنگ بود، طوری که میتوانست آن را به هر صورتی درآورد؛ از خلق نیازهای کاذب تا توهم فردیت؛ همه محصول صنعت فرهنگ است. در این رویکرد جایی برای مقاومت و تفسیرهای متفاوت وجود ندارد و صنعت فرهنگ تسلط تام و تمام خود را بر روی مخاطب اعمال میکند و تصور آزادی در این بین چیزی جز توهم نیست (بهرامی، ۱۳۹۱؛ ص ۶).
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
۳- پیشینه تحقیق:
۴- اهداف تحقیق:
۵- فرضیه های تحقیق:
۶- مدل تحقیق
۷- سوالات تحقیق:
۸- تعریف واژهها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
ج – شرح کامل روش (میدانی، کتابخانهای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیشبرداری و غیره) گردآوری دادهها :
د – جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
ز- ابزار تحقیق:
هـ – روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها:
منابع :