توضیحات
نوشتن پروپوزال مرحله مهمی در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری است. گرچه پروپوزال نویسی در درس روش تحقیق آموزش داده میشود و در این درس می آموزیم که پروپوزال یعنی چه؛ اینکه پروپوزال نویسی برای پروژه، پروپوزال کاری یا پروپوزال برای انجام پایان نامه چیست و اصلا تفاوت پروپوزال و پایان نامه چطور در نمونه پروپوزال های آماده دیده میشود، مسئله پر اهمیتی در نگارش تحقیق محسوب میشود. ما برای آماده ساختن پروپوزال هم نیاز به پیش نیازهای داریم، مقاله بیس بنیادی و پایه نیازمندیم تا یک موضوع و عنوان ارزشمند برای پروپوزال پایان نامه انتخاب کنیم، پیش پروپوزال را بنویسیم و پروپوزال پایانی را آماده کنیم.
اخیرا در وبسایت اساتید و پورتالهای دانشگاهی نمونه پروپوزال های آماده PDF و WORD جهت دانلود رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا معنی و مفهوم و مراحل نگارش و آماده سازی پروپوزال هر چه روشنتر شود. البته ممکن است این پروپوزال ها در رشته گرایش های مختلف در دسترس دانشجو قرار نگیرد؛ مثلا دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی که متغیرهایی مثل بازاریابی داخلی، استراتژی های بازرگانی خارجی یا برند و نام تجاری را به عنوان مطالعه موردی و مدل مروری تحقیق انتخاب کرده بشکل اثربخشی نمیتواند از پروپوزال رشته مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی کارایی و بهره وری بنیادی به عمل آورد.
همچنین یک پروپوزال با روش تحقیق کمی quantitative نمیتواند الگو و نمونه مناسبی برای انجام پروپوزال با روش تحقیق کیفی qualitative باشد و نیز نمونه تکمیل شده ای از پروپوزال مقطع کارشناسی ارشد نمیتواند مدل خوبی برای تکمیل و پر کردن پروپوزال رساله دکتری باشد.
و هم گفتنی است که نمونه پروپوزالی که برای دانشگاه و مثلا رشته روانشناسی یا حسابداری و یا آموزش پزشکی انجام شده نمیتواند به عنوان نمونه پروپوزال پروژه کاری و تجاری و در زمینه بیزنس بکار رود. با دانستن ریز نکات طراحی پروپوزال میتوانید مشاوران شریف خود باشید و یار شریف و طراح تحقیق و پژوهش علمی تان باشید. با این توصیف، آنچه در پایگاه دانش حاضر با آن همراه هستید، چند نمونه پروپوزال برای درس روش تحقیق رشته گرایش های مختلفی مانند مدیریت، روانشناسی، حقوق، عمران و معماری در گرایش های متعدد دانلود کنید همچنین برای پروپوزال نویسی پایانی خود میتوانید از این پروپوزال های آماده به عنوان منبع استفاده کنید.
موضوع این پروپوزال آماده عبارت است از:
بررسی استراتژیهای ورود به بازارهای خارجی در بخش صنایع کوچک و متوسط ایرانی
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
تغییرات محیطی، مشتریان و فناوری اطلاعات در سال های اخیر بنگاه های اقتصادی را به سمت ورود به بازارهای خارجی یا به عبارت دیگر جهانی شدن سوق داده است. در دنیای سراسر رقابت امروز، موفقیت هر کشور در گرو درک و شناخت از امکانات موجود و رفع موانع و مشکلات به منظور رشد و توسعه بیشتر در همه ابعاد و زمینه ها است. این امر مهم در کشور ما که سالیان دراز است تکیه بر درآمدهای نفتی داشته، بسیار ضروری و حیاتی به نظر می رسد (ولی بیگی، ۱۳۸۹).
فرآیند تحولات اقتصادی و تجارت در جهان، ضرورت تطبیق هوشمندانه شرایط کشور با ساز و کارهای اقتصادی حاکم بر جهان را ایجاب کرده است. گسترش روند جهانی سازی و پیوستن اغلب کشورها به سازمان تجارت جهانی در راستای کاهش موانع تجاری بین کشورها، منجر به افزایش روزافزون رقابت در سطح بین الملل شده است، به گونه ای که اگر کشوری از قابلیت ها و توانمندی های لازم برای مقابله با این رقابت فشرده بین المللی برخوردار نباشد، تضمینی در مقابل بقای آن در اقتصاد پویا و پیچیده امروز وجود نخواهد داشت (اخوی، ۱۹۹۶).
……
مرور منابع:
اسفندیاری و همکاران (۱۳۸۹) آسیب شناسی تسهیل تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط را مورد مطالعه قرار دادند. در این تحقیق سعی شده است بر اساس نیازهای موجود و در چارچوب ساختارهای موجود، روش هایی را برای تسهیل تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط ارایه شود. نظام مالی موجود کشور به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده است و سعی شده تا در چارچوب این واقعیت و با استفاده از ظرفیت های آن، روش هایی را برای بهبود وضعیت حمایتی از صنایع کوچک و متوسط طراحی شود. مدل پیشنهادی بر محور تشکیل یک تعاونی سلسله مراتبی بوده است که نقش توأم بانک، بیمه و صندوق ضمانت را بازی کرده و به ارایه ی خدمات به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط می پردازد.
………..
سوالات تحقیق:
به طور کلی شرکت ها جهت ورود به بازار کشورهای میزبان از استراتژی های ورود[۱] مختلفی استفاده می کنند که از آن جمله می توان از : ۱٫ صادرات[۲] ۲٫ اعطای امتیاز[۳] ۳٫ فرانچایزینگ[۴] ۴٫ قرار داد مدیریتی[۵] ۵٫ تولید قرار دادی[۶] ۶٫ پروژهای اجرایی کلید در دست[۷]۷٫ سرمایه گذاری خارجی مستقیم[۸] که شامل الف : سرمایه گذاری مشترک[۹] ب : تاسیس یک واحد بامالکیت کامل[۱۰] و ۸٫ پیمانهای استراتژیک[۱۱] نام برد(اسماعیل پور نجفیان ، ۱۳۸۰). حال سوالات تحقیق به شرح زیر است:
۱- صنایع کوچک و متوسط ایرانی از کدام استراتژی ها برای ورود به بازار های خارجی استفاده می کنند؟
۲- انگیزه های مدیران صنایع کوچک و متو سط ایرانی در جهت بین المللی سازی بنگاه ها کدامند ؟
۳- عوامل موثر در زمینه حضور SMEsایرانی در بازار های خارجی کدامند؟
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
۳- پیشینه تحقیق:
۴- اهداف تحقیق:
۵- فرضیه های تحقیق:
۶- مدل تحقیق
۷- سوالات تحقیق:
۸- تعریف واژهها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
ج – شرح کامل روش (میدانی، کتابخانهای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیشبرداری و غیره) گردآوری دادهها :
د – جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
ز- ابزار تحقیق:
هـ – روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها:
منابع :