توضیحات
نوشتن پروپوزال مرحله مهمی در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری است. گرچه پروپوزال نویسی در درس روش تحقیق آموزش داده میشود و در این درس می آموزیم که پروپوزال یعنی چه؛ اینکه پروپوزال نویسی برای پروژه، پروپوزال کاری یا پروپوزال برای انجام پایان نامه چیست و اصلا تفاوت پروپوزال و پایان نامه چطور در نمونه پروپوزال های آماده دیده میشود، مسئله پر اهمیتی در نگارش تحقیق محسوب میشود. ما برای آماده ساختن پروپوزال هم نیاز به پیش نیازهای داریم، مقاله بیس بنیادی و پایه نیازمندیم تا یک موضوع و عنوان ارزشمند برای پروپوزال پایان نامه انتخاب کنیم، پیش پروپوزال را بنویسیم و پروپوزال پایانی را آماده کنیم.
اخیرا در وبسایت اساتید و پورتالهای دانشگاهی نمونه پروپوزال های آماده PDF و WORD جهت دانلود رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا معنی و مفهوم و مراحل نگارش و آماده سازی پروپوزال هر چه روشنتر شود. البته ممکن است این پروپوزال ها در رشته گرایش های مختلف در دسترس دانشجو قرار نگیرد؛ مثلا دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی که متغیرهایی مثل بازاریابی داخلی، استراتژی های بازرگانی خارجی یا برند و نام تجاری را به عنوان مطالعه موردی و مدل مروری تحقیق انتخاب کرده بشکل اثربخشی نمیتواند از پروپوزال رشته مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی کارایی و بهره وری بنیادی به عمل آورد.
همچنین یک پروپوزال با روش تحقیق کمی quantitative نمیتواند الگو و نمونه مناسبی برای انجام پروپوزال با روش تحقیق کیفی qualitative باشد و نیز نمونه تکمیل شده ای از پروپوزال مقطع کارشناسی ارشد نمیتواند مدل خوبی برای تکمیل و پر کردن پروپوزال رساله دکتری باشد.
و هم گفتنی است که نمونه پروپوزالی که برای دانشگاه و مثلا رشته روانشناسی یا حسابداری و یا آموزش پزشکی انجام شده نمیتواند به عنوان نمونه پروپوزال پروژه کاری و تجاری و در زمینه بیزنس بکار رود. با دانستن ریز نکات طراحی پروپوزال میتوانید مشاوران شریف خود باشید و یار شریف و طراح تحقیق و پژوهش علمی تان باشید. با این توصیف، آنچه در پایگاه دانش حاضر با آن همراه هستید، چند نمونه پروپوزال برای درس روش تحقیق رشته گرایش های مختلفی مانند مدیریت، روانشناسی، حقوق، عمران و معماری در گرایش های متعدد دانلود کنید همچنین برای پروپوزال نویسی پایانی خود میتوانید از این پروپوزال های آماده به عنوان منبع استفاده کنید.
موضوع این پروپوزال آماده عبارت است از:
بررسی رابطهی نوع ساختار سازمانی دانشگاه و سرمایهی اجتماعی بخشها با رضایت تحصیلی دانشجویان دانشگاه شیراز ـ مدل معادله ساختاری
نمونه پروپوزال پر شده و تصویب شده و تمامی قسمت ها تکمیل شده به صورت آماده قیمت در حد رایگان مدیریت آموزشی
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
مأموریت دانشگاهها، مؤسسات و مراکز آموزشعالی علاوه بر انتقال دانش، کمک به رشد و بهسازی همه جانبهی دانشجویان میباشد (آستین[۱]، ۱۹۹۳). از جمله اقداماتی که به مراکز دانشگاهی جهت انجام احسن این مأموریت یاری میرساند، گردآوری اطلاعاتی پیرامون رضایت تحصیلی دانشجویان میباشد، که از آن به عنوان یک پیامد (آستین، ۱۹۹۳ب؛ سندرز و چن[۲]، ۱۹۹۶) یا ابزار طراحیشده جهت بهبود کیفیت تجارب دانشجویان (هاروی، پلیمر، مونو گیِل[۳]، ۱۹۹۷؛ آلدریج و رولی[۴]، ۱۹۹۸) یاد میشود. بر اساس یافتههای پژوهشی رضایت تحصیلی دانشجویان هم به افزایش تعهد آنها نسبت به یادگیری مستمر و بهبود عملکرد تحصیلی آنها منجر میشود (واکر، شلتون و اسکرودر[۵]، ۲۰۱۰)؛ و هم از طریق تاثیرگذاری بر کیفیت و اثربخشی دانشگاه به ارائهی تصویر مطلوبی از دانشگاه به محیط بیرونی و موفقیتهای بعدی آن نیز کمک خواهد نمود (راکِرت[۶]، ۱۹۹۲؛ دِشپَند، فارلی و وِبستِر[۷]، ۱۹۹۳؛ دی[۸]، ۱۹۹۴؛ دِشپَند و فارلِی[۹]، ۱۹۹۸الف؛ تسه و ویلتون[۱۰]، ۱۹۹۸). البته تحقق این امر، منوط به فراهم آوردن بستر مناسب، از جمله وجود شبکههایی گسترده از روابط مثبت و مشارکتی بین ذینفعان آموزشی میباشد که از آن به عنوان سرمایهی اجتماعی یاد میشود.
سرمایهی اجتماعی به عنوان ذخیرهای از حس اعتماد، همکاری و مشارکت در بین افراد یک گروه یا جامعه محسوب میشود که همانند یک نیروی ارتباطی مؤثر اجتماعی، اعضای یک گروه یا اجتماع را به هم متصل میکند و در عین حال نظیر یک مایع اجتماعی، مبادلات میان آنها را سریع، راحت و کمهزینه مینماید (رنانی و مؤیدفر، ۱۳۸۷). مطالعات انجام شده پیرامون سرمایهی اجتماعی نشان میدهد، سیستمها یا گروهها و جوامعی که از سرمایهی اجتماعی بالایی برخوردار میباشند، نه تنها میزان تعهد و مسئولیتپذیری، انعطافپذیری و مدیریت مناسب کنش جمعی در آنها، در سطح بالایی قرار دارد (بولینو، ویلیام و جیمز[۱۱]، ۲۰۰۲)، بلکه کاهش فقر و توسعهی اقتصادی (پوتنام[۱۲]، ۲۰۰۰)، تسهیل مبادله و هماهنگی فعالیتها (شجاعی باغینی، ۱۳۸۷ :۲۴۱)، توسعهی میزان مشارکت و تعلق اجتماعی (کاسارد و جانویتز[۱۳]،۱۹۸۶)، پیشرفت تحصیلی و در نهایت تأمین رضایت تحصیلی دانشجویان (کلمن[۱۴]، ۱۹۹۰، ازرایل، بایلیو و هِرتلِس[۱۵]، ۲۰۰۰) از دیگر پیامدهای آنها میباشد.
شایان ذکر است که تحقق انتظارات مشتریان و توسعهی سرمایهی اجتماعی در سازمانها و به ویژه در دانشگاهها، تحت تأثیر عوامل چندی قرار میگیرد که از مهمترین آن نوع ساختار سازمانی تواناساز یا بازدارنده میباشد. بر اساس نظر هوی، بلازوسکی و نیولند[۱۶] (۱۹۸۳) در ساختار سازمانی بازدارنده بهدلیل تأکید بر کنترل متمرکز امور، اجرای دقیق استانداردها و عدم توجه به انتظارات و خواستههای فراگیران، نه تنها بستر مناسب جهت توسعهی سرمایهی اجتماعی فراهم نمیگردد، بلکه بهدلیل مهمبودن اهداف دانشگاه، به تأمین رضایت تحصیلی دانشجویان نیز توجهی نمیشود. حال آنکه بر اساس یافتههای پژوهشی، چنانچه ساختار سازمانی از نوع تواناساز باشد، بهدلیل تأکید بر قوانین و فرایندهای پویا و منعطف، هم زمینهی ارتقاء میزان اعتماد، انگیزش و وفاداری اعضا به سازمان فراهم میگردد (هوی و سوئیتلند، ۲۰۰۱؛ آدلر و بورایز[۱۷]، ۱۹۹۶؛ هوی و میسکل، ۲۰۰۸) و هم بستر مناسب برای افزایش رضایت (میکائیل، کرون، رابینِسکی و جوچیم استالر[۱۸]، ۱۹۸۸)، افزایش نوآوری (دامنپور[۱۹]، ۱۹۹۱؛ کرایج[۲۰]، ۱۹۹۵)، کاهش تعارض نقش (سناترا[۲۱]، ۱۹۸۰) و کاهش احساس بیگانگی در محیطهای آموزشی (جکسون و اسکولر[۲۲]، ۱۹۸۵) را فراهم میآورد.
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
۳- پیشینه تحقیق:
۴- اهداف تحقیق:
۵- فرضیه های تحقیق:
۶- مدل تحقیق
۷- سوالات تحقیق:
۸- تعریف واژهها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
ج – شرح کامل روش (میدانی، کتابخانهای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیشبرداری و غیره) گردآوری دادهها :
د – جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
ز- ابزار تحقیق:
هـ – روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها:
منابع :