توضیحات
نوشتن پروپوزال مرحله مهمی در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری است. گرچه پروپوزال نویسی در درس روش تحقیق آموزش داده میشود و در این درس می آموزیم که پروپوزال یعنی چه؛ اینکه پروپوزال نویسی برای پروژه، پروپوزال کاری یا پروپوزال برای انجام پایان نامه چیست و اصلا تفاوت پروپوزال و پایان نامه چطور در نمونه پروپوزال های آماده دیده میشود، مسئله پر اهمیتی در نگارش تحقیق محسوب میشود. ما برای آماده ساختن پروپوزال هم نیاز به پیش نیازهای داریم، مقاله بیس بنیادی و پایه نیازمندیم تا یک موضوع و عنوان ارزشمند برای پروپوزال پایان نامه انتخاب کنیم، پیش پروپوزال را بنویسیم و پروپوزال پایانی را آماده کنیم.
اخیرا در وبسایت اساتید و پورتالهای دانشگاهی نمونه پروپوزال های آماده PDF و WORD جهت دانلود رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا معنی و مفهوم و مراحل نگارش و آماده سازی پروپوزال هر چه روشنتر شود. البته ممکن است این پروپوزال ها در رشته گرایش های مختلف در دسترس دانشجو قرار نگیرد؛ مثلا دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی که متغیرهایی مثل بازاریابی داخلی، استراتژی های بازرگانی خارجی یا برند و نام تجاری را به عنوان مطالعه موردی و مدل مروری تحقیق انتخاب کرده بشکل اثربخشی نمیتواند از پروپوزال رشته مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی کارایی و بهره وری بنیادی به عمل آورد.
همچنین یک پروپوزال با روش تحقیق کمی quantitative نمیتواند الگو و نمونه مناسبی برای انجام پروپوزال با روش تحقیق کیفی qualitative باشد و نیز نمونه تکمیل شده ای از پروپوزال مقطع کارشناسی ارشد نمیتواند مدل خوبی برای تکمیل و پر کردن پروپوزال رساله دکتری باشد.
و هم گفتنی است که نمونه پروپوزالی که برای دانشگاه و مثلا رشته روانشناسی یا حسابداری و یا آموزش پزشکی انجام شده نمیتواند به عنوان نمونه پروپوزال پروژه کاری و تجاری و در زمینه بیزنس بکار رود. با دانستن ریز نکات طراحی پروپوزال میتوانید مشاوران شریف خود باشید و یار شریف و طراح تحقیق و پژوهش علمی تان باشید. با این توصیف، آنچه در پایگاه دانش حاضر با آن همراه هستید، چند نمونه پروپوزال برای درس روش تحقیق رشته گرایش های مختلفی مانند مدیریت، روانشناسی، حقوق، عمران و معماری در گرایش های متعدد دانلود کنید همچنین برای پروپوزال نویسی پایانی خود میتوانید از این پروپوزال های آماده به عنوان منبع استفاده کنید.
موضوع این پروپوزال آماده عبارت است از:
درمان مدیریت استرس به شیوه ی شناختی رفتاری بر الگوی رفتاری تیپ الف و استرس شغلی
قسمت هایی از پروپوزال آماده :
بیان مسأله :
زندگی شهر نشینی و پیشرفت تکنولوژی همراه با افزایش جمعیت و نیاز به انجام به موقع و سریع امور، باعث افزایش رقابت جویی در بشر امروزی می شود (جانسون، ۲۰۰۲). از سالیان پیش عقیده بر این بوده است که حالات روانی میتوانند بر کنشهای جسمانی بدن تأثیر بگذارند و این امر توجه بسیاری از متفکران را، حتی در زمان یونان باستان، به خود جلب کرد و بقراط[۱] خلق را با توجه به چهار مزاج در بدن توصیف کرد؛ دمدمی مزاج که با شادی، صفراوی مزاج که با جوشی، بلغمی مزاج که با کندی و سودایی مزاج که با غمگینی همبسته هستند (به نقل از لاندین[۲] ،۱۹۲۰، ترجمه سید محمدی، ۱۳۸۲).
فریدمن[۳]و روزنمن[۴] (۱۹۵۹) یکی از مشهورترین الگوهای شخصیتی – رفتاری، تحت عنوان تیپ A/B را در روانشناسی و روانپزشکی مطرح کردند؛ که تاکنون مورد توجه فراوان قرار گرفته است. از نظر ایشان افراد تیپ A مستعد بیماری قلبی عروقی هستند. از نظر آنها سه الگوی رفتاری ویژه در افراد تیپ Aوجود دارد که درافراد تیپ Bکمتر به چشم میخورد. این سه الگوی رفتاری عبارتند از:
۱) نگرانی افرطی در مورد وقت و زمان
۲) روحیه رقابت جویی بالا و میل به بهتر بودن از دیگران در تمام زمینهها
۳) آمادگی خشم و خصومت
افراد تیپ A با الگوهای رفتاری ویژه ای از قبیل تکلم سریع، رقابت جویی، بی حوصلگی، سخت کوشی، پرخاشگری، خشونت نابه جا، احساس کمبود وقت شدید و انجام هم زمان چندکار مشخص میشوند (گنجی، ۱۳۸۵). همچنین روشن چلسی و مدرسی (۱۳۸۱) نشان دادند که افرادی که گرایش به تیپ شخصیتی A دارند در مقایسه با افراد تیپ شخصیتی B از سلامت روان کمتری برخوردارند و نیز بیشتر به اضطراب، افسردگی و ناراحتی جسمی دچار میشوند. روزنمن (فریدمن، هال و هریس، ۱۹۸۵) نشان دادند که مهمترین و خطرناکترین جز رفتار تیپ A پرخاشگری خصمانه است. در حال حاضر مشخص گردیده که این عامل به تنهایی بیش از هر عاملی مسئول بیماریهای قلبی- عروقی است. همچنین ویلیامز (۱۹۸۰، به نقل از سی وارد، ۱۹۹۷، ترجمه قراچه داغی، ۱۳۸۱) نشان داد که رفتار خصمانه با مسدود کردن شریانهای قلب در ارتباط است و در نتیجه میتوان گفت که رفتارهای خصمانه با بیماری قلبی عروقی در رابطه هستند و کسانی که در شاخص پرخاشگری خصمانه امتیاز بالایی کسب میکنند نسبت به کسانی که امتیاز کمتری را بدست میآورند، چهار برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی هستند. بیکر[۵](۱۹۸۴، به نقل از سمالپور،۱۳۸۲) نشان داد که برای بروز رفتار تیپ A هیچ گونه تفاوت جنسیتی بین زن و مرد وجود ندارد. به طور اخص مشخص کرد که هر دو جنس، هنگام ساعات طولانی کار، تحرکهای شغلی و تبادلهای غیرحمایتگرانه نشانههای رفتار تیپ A را نشان میدهند.
……
مرور منابع:
مندل[۶] و همکاران(۲۰۰۷) در تحقیقی با عنوان ارتباط بین تغییرات رژیم غذایی، ورزش و مدیریت استرس با تغییرات در خطر کرونر قلبی در مردان و زنان، به این نتایج رسیدند که یک بهبود کلی در خطر کرونر قلبی مشاهده شد. کاهش در چربیهای خطرناک توانست کاهش در وزن و میزان کلسترول کلی را پیش بینی کند و این عامل با افزایش ورزش برای پیش بینی کاهش استرس ادراک شده در تعامل بود. افزایش ورزش توانست بهبودهایی را در کلسترول(برای زنان) پیش بینی کند. همچنین افزایش مدیریت استرس با کاهش وزن، حجم کلی کلسترول(برای مردان)، تری گلیسرید، هموگلوبین A1c و خصومت همراه بود.
………..
فرضیههای تحقیق:
۱- درمان گروهی مدیریت استرس شناختی – رفتاری باعث اصلاح الگوی رفتاری تیپ شخصیتی A و استرس شغلی کارکنان شرکت صنایع فولاد خوزستان میشود.
۱-۱- درمان گروهی مدیریت استرس شناختی – رفتاری باعث اصلاح الگوی رفتاری تیپ شخصیتی Aدر کارکنان شرکت صنایع فولاد خوزستان میشود.
۲-۱- درمان گروهی مدیریت استرس شناختی – رفتاری باعث کاهش استرس شغلی در کارکنان شرکت صنایع فولاد خوزستان میشود.
.
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
۳- پیشینه تحقیق:
۴- اهداف تحقیق:
۵- فرضیه های تحقیق:
۶- مدل تحقیق
۷- سوالات تحقیق:
۸- تعریف واژهها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
ج – شرح کامل روش (میدانی، کتابخانهای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیشبرداری و غیره) گردآوری دادهها :
د – جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
ز- ابزار تحقیق:
هـ – روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها:
منابع :