توضیحات
نوشتن پروپوزال مرحله مهمی در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری است. گرچه پروپوزال نویسی در درس روش تحقیق آموزش داده میشود و در این درس می آموزیم که پروپوزال یعنی چه؛ اینکه پروپوزال نویسی برای پروژه، پروپوزال کاری یا پروپوزال برای انجام پایان نامه چیست و اصلا تفاوت پروپوزال و پایان نامه چطور در نمونه پروپوزال های آماده دیده میشود، مسئله پر اهمیتی در نگارش تحقیق محسوب میشود. ما برای آماده ساختن پروپوزال هم نیاز به پیش نیازهای داریم، مقاله بیس بنیادی و پایه نیازمندیم تا یک موضوع و عنوان ارزشمند برای پروپوزال پایان نامه انتخاب کنیم، پیش پروپوزال را بنویسیم و پروپوزال پایانی را آماده کنیم.
اخیرا در وبسایت اساتید و پورتالهای دانشگاهی نمونه پروپوزال های آماده PDF و WORD جهت دانلود رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا معنی و مفهوم و مراحل نگارش و آماده سازی پروپوزال هر چه روشنتر شود. البته ممکن است این پروپوزال ها در رشته گرایش های مختلف در دسترس دانشجو قرار نگیرد؛ مثلا دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی که متغیرهایی مثل بازاریابی داخلی، استراتژی های بازرگانی خارجی یا برند و نام تجاری را به عنوان مطالعه موردی و مدل مروری تحقیق انتخاب کرده بشکل اثربخشی نمیتواند از پروپوزال رشته مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی کارایی و بهره وری بنیادی به عمل آورد.
همچنین یک پروپوزال با روش تحقیق کمی quantitative نمیتواند الگو و نمونه مناسبی برای انجام پروپوزال با روش تحقیق کیفی qualitative باشد و نیز نمونه تکمیل شده ای از پروپوزال مقطع کارشناسی ارشد نمیتواند مدل خوبی برای تکمیل و پر کردن پروپوزال رساله دکتری باشد.
و هم گفتنی است که نمونه پروپوزالی که برای دانشگاه و مثلا رشته روانشناسی یا حسابداری و یا آموزش پزشکی انجام شده نمیتواند به عنوان نمونه پروپوزال پروژه کاری و تجاری و در زمینه بیزنس بکار رود. با دانستن ریز نکات طراحی پروپوزال میتوانید مشاوران شریف خود باشید و یار شریف و طراح تحقیق و پژوهش علمی تان باشید. با این توصیف، آنچه در پایگاه دانش حاضر با آن همراه هستید، چند نمونه پروپوزال برای درس روش تحقیق رشته گرایش های مختلفی مانند مدیریت، روانشناسی، حقوق، عمران و معماری در گرایش های متعدد دانلود کنید همچنین برای پروپوزال نویسی پایانی خود میتوانید از این پروپوزال های آماده به عنوان منبع استفاده کنید.
موضوع این پروپوزال آماده عبارت است از:
رابطه استراتژیهای رقابتی شرکتهای دارویی اصلی تأمینکننده شرکت پخش البرز و سهم بازار این شرکتها
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
امروزه ماهیت متلاطم تجارت جهانی ، بخشهای تولید، صنعت و بازار محصولات دارویی را با چالشهای متعددی روبهرو ساخته است. این چالشها سازمانها را ملزم می سازد که با بکارگیری مدلهای نوین مدیریت در تئوری و عمل، پایگاه خویش را در محیط ناپایدار و رقابتی مستحکم نمایند و به موقعیتی همراه با پیشرفت مستمر دست یابند(۱).در این عرصه، محدودهفعالیت صنعت دارو تعریف شده و پذیرفته شدهاست، رقبا مشخص و قوانین بازی نیز تعریف شده هستند. شرکتهایی که در این فضا با هم رقابت میکنند، سعی دارند سهم بازار محصولات و خدمات یکدیگر را گرفته، یا در واقع بربایند. هرچه فضای رقابت شلوغتر و ازدحام رقبا بیشتر باشد، سهم بازار کمتر و سوددهی و رشد نیز کمتر خواهد بود. بیشتر محصولات، کالاهای مصرفی هستند یا بخش خاصی از بازار را پوشش میدهند. در چنین فضایی این سوال اساسی قابل طرح می باشد که رمز بقا و غلبه یک شرکت بر حریفان قدرتمند و بزرگ در چیست؟ آیا باید در مقابل حریفان قدرتمند موجود زانو زد؟ و یا از مفهومی به نام استراتژی رقابتی سود جست(۲).هر شرکتی که در یک صنعت رقابت میکند دارای استراتژی رقابتی خواه آشکار یا ضمنی است. ممکن است که این استراتژی به طور آشکارا از طریق یک فرآیند برنامهریزی شده شکل بگیرد و یا در طی فعالیتهای بخشهای متعدد اجرایی یک شرکت بهطور تدریجی و ضمنی ایجاد شود. هر کدام از بخشهای اجرایی در حالی که مستقل از سایرین عمل میکنند، الزاماً از روشهایی که بر اساس جهتگیریهای حرفهای و اهداف مسئولین به آنها دیکته میشود، پیروی میکنند. با این حال، بندرت اتفاق میافتد که حاصل روشهای همه بخشها بهترین استراتژی باشد(۳).
……
مرور منابع:
غریب نواز و بابایی(۱۳۸۷) تحلیل استراتژی بازاریابی رقابتی را از دیدگاه بازاریابی و رقابت مورد مطالعه قرار دادند. میزان کمک هر یک از استراتژی های رقابتی و بازاریابی به نحوه رقابت، از اهدافی بود که این مطالعه دنبال می کرد. آنها در یک روش توصیفی تحلیلی و با بهره گیری از نظرات دیگر محققان نتایج خود را جمع بندی کردند. نتیجه بدست آمده از این مطالعه حاکی از آن است که استراتژی بازاریابی رقابتی یک استراتژی رقابتی است که جنبه بازاریابی دارد و هدف آن خلق و کسب مزیت رقابتی در طول زنجیره ارزش صنعت می باشد. همچنین آنها دریافتند که استراتژی رقابتی باید به عنوان استراتژی کسب و کار با گرایش بازاریابی نگریسته شود. این نگرش اهمیت بازاریابی را به عنوان فلسفه کسب و کار ارتقا می دهد(۲۴).
………..
سوالات پژوهش:
چه نسبتی از استراتژیهای رقابتی شرکتهای دارویی مورد مطالعه از جامعیت برخوردارند؟
چه نسبتی از استراتژیهای رقابتی، مربوط به کل شرکت، گروه کالایی و کالا در شرکتهای دارویی مورد مطالعه می باشند؟
چه نسبتی از شرکتهای دارویی مورد مطالعه، استراتژیهای رقابتی مدون را در بازار دارویی مورد استفاده قرار می دهند؟
آیا استراتژیهای رقابتی شرکتهای دارویی مورد مطالعه از پویایی لازم در هنگام تغییر شرایط بازار برخوردار می باشند؟
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
۳- پیشینه تحقیق:
۴- اهداف تحقیق:
۵- فرضیه های تحقیق:
۶- مدل تحقیق
۷- سوالات تحقیق:
۸- تعریف واژهها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
ج – شرح کامل روش (میدانی، کتابخانهای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیشبرداری و غیره) گردآوری دادهها :
د – جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
ز- ابزار تحقیق:
هـ – روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها:
منابع :